Suština zdravog života je da svakodnevno konzumiranje makar i male količine voća ima izuzetno pozitivne zdravstvene efekte.

Voće osim što je zdravo, može biti izuzetno ukusno, takodje može da posluži kao idealan desert.

Stručnjaci naglašavaju da se procesom zamrzavanja hranljive materije i vitamini uopšte ne gube iz voća. Prema tome, zamrznuto voće je jednako zdravo kao sveže.

Šta više, u određenim situacijama, zamrznuto voće može da bude zdravije od svežeg!

Koliko često nam se dešava da voće jedemo čim ga uberemo sa grane? Uostalom, koliko često nam se dešava da voće uberemo ili budemo u prilici da ga uberemo? Činjenica je da voće nabavljamo na pijacama i supermarketima. Iako se na tim mestima voće predstavlja kao sveže, teško da je ono baš tog dana ubrano sa grane. Zbog potrebe transporta, voće ponekad bude i par dana staro. U zavisnosti od uslova transporta i skladištenja, taj period može da bude dovoljno dugačak da voće počne da gubi hranjive sastojke i vitamine.

U takvim situacijama, zamrznuto voće svakako može da bude zdraviji izbor. Naročito ukoliko se zamrzava odmah nakon branja uz tehnologiju brzog zamrzavanja, što je slučaj u našoj kompaniji.

Jedne pogodnosti smo se već dotakli. Naime, zbog činjenice da svako voće ima svoju sezonu, ono nam nije dostupno tokom cele godine. Ipak, zamrzavanje rešava ovaj problem. Ukoliko ste pravi ljubitelj jagodičastog voća, onda vam je letnji period, kada ovo voće zri, verovatno prekratak. Zbog toga je potpuno zdravo konzumirati zamrznuto voće tokom cele godine.

Osim toga, stručnjaci preporučuju da se dnevno jedu bar dve vrste voća. Ovo može biti problem u određenim periodima godine kada je ponuda mala ili je voće previše skupo. Jasno je na koji način zamrznuto voće rešava i ovaj problem.

U zimskom periodu potrošačima je uglavnom dostupno južno voće: pomorandže, mandarine, banane, kivi, itd. S obzirom da to voće ne raste na svim kontinetima, možete samo pretpostaviti koliko ono može da bude sveže. Onda je svakako bolji izbor uzeti neko planinsko zamrznuto voće iz Master Food Organic ponude. Daleko od toga da su limun ili pomorandža nezdravi, ali nije potrebno u zimskom periodu isključivo njih konzumirati.

Ukoliko nemate priliku da sami zamrzavate voće, onda je dobro znati da se zamrznuto voće danas može vrlo lako nabaviti. Bilo da vam je potrebna velika količina za restoran ili maloprodajni objekat Master Food vam može pomoći. Ovde pogledajte izbor zamrznutog voća uz mogućnost porudžbine i kupovine.